Vad är en gravidfotografering?

Grattis till din graviditet! Att vara gravid är något av det häftigaste och vackraste man kan få uppleva. Väntan på bebisen kan kännas oändlig, men tiden som gravid är egentligen väldigt kort. Och du kommer vilja ha bilder som påminner dig om hur det kändes när din lilla älskling sparkade på där inne. Tänk att ha bilder sparade på när du har händerna på din mage och känner din lilla älskling sparka. De små sakerna som man kanske glömmer bort annars.


Fotograferingen handlar om dig och din upplevelse. Min uppgift är att få dig att känna dig bekväm och fånga din personlighet och känslor på bild. Du behöver inte se in i kameran och le. Jag kommer ge dig små uppgifter eller frågor för att vi ska ha en rolig stund tillsammans, utan att ställa krav på dig. Du får tips på hur du kan stå, var du kan ha händerna och blicken.

Jag vet också att när jag var gravid hade jag bättre och sämre dagar, dagar när jag kände mig stor och klumpig när och inte kände att jag hade något gravid-"glow". Tro mig, jag förstår om du känner likadant och inte vill ställa dig framför en kamera. Men där är min uppgift som fotograf att få dig att känna dig vacker och magisk i din graviditet. Läs nedan vad mina kunder säger själva!


Hör av dig i god tid så att vi hinner boka. Den optimala tiden är omkring graviditetsvecka 30-35.


Hej, det är jag som är inessa!


Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vem jag är!

Om Inessa

Låna gravidklänningar


I din gravidfotografering ingår att låna gravidklänning utan extra kostnad, så ingen panik ifall du inte har något att ha på dig. Du får naturligtvis ha dina egna kläder också om du hellre vill det.


Klänningarna passar de flesta storlekar och fungerar även bra till dig som inte är gravid, exempelvis om du vill låna till en familjefotografering.


Exakt vilka klänningar som finns får du veta när du tar kontakt.

Sagt om Inessa

Sagt om Inessa

“Inessa är en jätte duktig fotograf och får en att känna sig bekväm framför kameran. Fotograferingen var en rolig upplevelse och resultatet var över förväntan!”

Hur går det till när jag vill boka?


  1. Bokningsförfrågan (du tar kontakt med mig, berättar att du är intresserad av en fotografering)
  2. Jag hör av mig inom ett par arbetsdagar
  3. Vi bokar in ett datum som passar oss alla, skriver avtal (inget läskigt) och ni betalar bokningsavgiften som bekräftar er plats i min kalender.
  4. Designkonsultation (vi pratar om era önskemål för fotograferingen)
  5. Informationsbrev och tips om fotograferingen (bland annat en klädguide)
  6. 1h fotografering (familj/partner är välkomna med!)
  7. Efterbehandling av bilder
  8. Bildvisning och beställning av produkter
  9. Leverans


FAQ

Vad ska jag ha på mig?

Till dig som är gravid finns det klänningar att låna, om du önskar. Gravidklänningarna passar de flesta storlekarna och passar även fast du inte är gravid, exempelvis på en familjefotografering. Till andra tillfällen eller till resten av familjen kommer du få ett informationsbrev som innehåller tips på klädsel med mera.

Var sker fotograferingen?

Fotograferingen sker oftast utomhus i närheten av Vasa, Korsholm, Malax, Närpes eller på Åland. Inessa kan också komma hem till dig, eller till er festlokal. Inessa reser såklart mer än gärna! Då tillkommer en reseersättning på kostnaden. Inom Finland 0,57 €/km.

Om jag bokar fotografering i graviditetsvecka 25, men min mage hinner inte börja synas då?

Ingen fara! Bra att du har tagit tag i att boka i tid! Jag pusslar om i mitt schema och vi hittar en ny tid till dig några veckor senare.

När får vi bilderna?

För vanlig porträttfotografering tar det ca. 1 vecka före ni får se alla era färdiga bilder. Det är ca. 30 st. färdigt redigerade bilder. Jag har valt ut min absoluta favoriter, och sållat bort dubbletter och sämre bilder, så att ni ska slippa ödsla er dyrbara tid på det.

Får min partner/barn/hund komma med på gravidfotografering?

Din familj / partner / hund /häst får gärna komma med. Var tydlig med dina önskemål när du bokar. Om du bokar en gravidfotografering och tar med barn är det bra att ha med en extra vuxen som kan ta hand om barnen under större delen av fotograferingen. Samma sak gäller om du har med dig din hund. Din partner får gärna komma, det går bra att ta vissa bilder tillsammans och andra bara på dig.

Vad gör vi om det är mulet eller regnar?

Om vädret visar sig vara katastrof bokar vi om till en annan dag. Om det är mulet gör ingenting, det kan ibland vara riktigt bra. Ta med en varm jacka att värma dig med.

Hur bokar jag?

Klicka på knappen nedan "Boka" för att ta kontakt. Berätta dina önskemål om din drömfotografering så får du mer information och vi kan komma överens om en tid och plats som passar dig.

Får jag välja bilderna själv?

Inom 4 veckor skickar jag ut en länk till ett onlinegalleri med alla färdigt redigerade bilder. Där kan du välja ut alla dina favoriter som du vill köpa.

Svartvita bilder?

Alla bilder kan fås som svartvita eller färgkopior. Det är inte tillåtet för kunden att redigera i efterhand, så det är bra att säga till vid beställning av foton vilka du önskar svartvita.

Kommer mina bilder publiceras av fotografen?

Vi kommer skriva ett avtal där du kan ge din tillåtelse till att jag publicerar bilder från vår fotografering. Du kan neka tillåtelse, men jag uppskattar såklart om jag får använda bilderna!

Vad får jag använda bilderna till?

Du kommer få mer information om detta närmare fotograferingen, men kort sagt kan du göra det mesta. Du får publicera dem på dina sociala medier eller skriva ut papperskopior om du så önskar, för privat bruk.

Jag vill bli fotograferad på min favoritplats/hemma.

Vad roligt, då kommer jag till dig! Om det är en bit från Vasa tillkommer kilometerersättning.

Reser du längre bort?

Jag reser mer än gärna för att fotografera er! Det tillkommer en kostnad för resan på ert pris då.

Pris


När du bokar en porträttfotografering med mig, bokar du ett av nedanstående paket, där fotograferingen och 3-5 digitala bilder ingår automatiskt. Efter fotograferingen får du ett urval på ca. 30 redigerade bilder. Därifrån väljer du själv ut dina egna favoriter. När du får se dina bilder kan du välja att köpa till flera digitala bilder och fysiska fotoprodukter.


MINIPAKET:

30 min fotografering

3 högupplösta digitala bilder

119 €

(- varav 75 € bokningsavgift)


GRUNDPAKET:

1h fotografering

5 högupplösta digitala bilder

189 €

(- varav 89 € bokningsavgift)


TILLVAL: (köps till efteråt och läggs till på priset)

5 extra bilder: 90 €

Hela galleriet (ca. +25 bilder): 225 € (inkl. en fin present hem på posten)

Extra enskilda bilder 29,90 €/st


Ex. Grundpaket för fotografering 189 € + hela galleriet (225 €) = 414 € totalt.


RESEERSÄTTNING:

Jag reser mer än gärna för att fotografera din gaviditet. På priset kommer då även en kilometerersättning på 0,57 € /km båda vägarna, då det gäller platser mer än 20 km från Sundom, Vasa. Samt eventuell tåg/båtresa som behövs.


Ta kontakt och berätta vad ni är intresserade av för närmare priser.


(I fotograferingarnas pris ingår bokningsavgiften som betalas direkt efter bokningen, fungerar som deposition. Ej återbetalningsbar. Vid sjukdom bokas fotograferingen om till ett annat datum inom 6 månader från det ursprungliga.)


Produkter


Efter din fotografering får du ett galleri med de allra bästa bilderna. Du får välja ut dina favoriter helt själv.

Bilderna erbjuds som digitala högupplösta samt i webbanpassat format.

Nu kan du dessutom beställa fysiska produkter som fotoalbum, canvastavlor, inramade tavlor, tavelmoduler samt papperskopior av era favoritbilder att ge till släkt och vänner.

Låter det intressant? Ta kontakt för att få veta mera!

Ta kontakt

Vill du boka eller fråga något mer? Fyll i formuläret så återkommer jag!

i formen (+358 40 xx xx xxx)


Follow me on Instagram

Certifierad Fotograf

Inessa Witting är certifierad fotograf och levererar hög standard och kvalitet på fotografierna.

Inessa Witting Photography specialiserar sig på gravid- och porträttfotografier i Vasa, Österbotten i Finland, samt vid specifika datum på Åland. Fotograferingarna sker vanligtvis utomhus på en vacker plats i naturen i områden kring Vasa, Korsholm, Malax, Korsnäs, Närpes, Kristinestad, Vörå eller på Åland. Jag vill ge dig en härlig, genuin upplevelse och tidlösa bilder som du kan spara i fotoalbum eller hänga på väggen som minnen för livet. Min stil är avskalade, genuina och kärleksfulla bilder från de ögonblick i livet då du önskar att du kunde trycka på paus för en stund.